Marinované kuře na rožni
Suroviny
- 1 kávová lžička Zázvor mletý
- 0.5 kávová lžička Cukr moučkový
- 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
- 1 kávová lžička Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Chilli koření mleté
- 1 ks Citrony
- 1 ks Kuře
- 1 špetka Sůl
- 4 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Jogurt bílý
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 654 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 46 g
- Sodík 246 mg
- Bílkoviny 53 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 216.8 mg
- Draslík 597 mg
- Vláknina 1956.8 mg
- Vitamín A 1956.8 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.7 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuře očistíme, stáhneme z kůže a propícháme vidličkou. Smícháme všechny ostatní ingredience (z citronu vymačkáme šťávu) a vzniklou pastou potřeme důkladně maso zevnitř i zvenku. Položíme na talíř a necháme do druhého dne marinovat v lednici.
-
2
Poté kuře grilujeme doměkka a dozlatova, mezitím potíráme rozpuštěným máslem.