Salát paprikový pestrobarevný
Suroviny
- 25 g Olivy černé
- 50 g Ančovičky konzervované
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Cibule
- 2 ks Cuketa
- 2 ks Paprika žlutá
- 2 ks Paprika červená
- 2 stroužek Česnek
- 0.27 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Bazalka
- 1 polévková lžíce Balsamico ocet
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 74 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 3 g
- Sodík 712 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 10.6 mg
- Draslík 297.3 mg
- Vláknina 3737.3 mg
- Vitamín A 3737.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 113.7 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na klínky nakrájíme cibuli, papriky zbavíme semínek a nakrájíme na plátky. V pánvi rozpálíme olej, přidáme pokrájenou cibuli, papriky, cukety a rozetřený česnek a smažíme 20 minut.
-
2
Přidáme ančovičky, ocet, sůl, pepř a rozpůlené a vypeckované olivy a vše promícháme a necháme vychladnout.
-
3
Na talíře upravíme směs a posypeme bazalkou.