Rychlý salát fazolový

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Cizrna konzervovaná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 4 ks Mrkev kořen
  • 6 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Okurka salátová
  • 1 ks Paprika červená
  • 3 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 217 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 346 g
  • Sodík 404 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 474.8 mg
  • Vláknina 21324.2 mg
  • Vitamín A 21324.2 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Konzervovanou cizrnu necháme okapat a dáme do salátové mísy. Očistíme a na plátky nakrájíme mrkev. Na malé kousky pokrájíme jarní cibulky. Na silnější plátky a ty na čtvrtky nakrájíme okurku.

  • 2

    K cizrně přidáme mrkve, jarní cibulky a okurku a promícháme. Pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme.

  • 3

    Červenou papriku nakrájíme na proužky, naaranžujeme je na vrch salátu.

  • 4

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu