Omáčka z ovocné šťávy

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 200 g Džem rybízový
  • 0.5 kávová lžička Citronová kůra
  • 1 kávová lžička Solamyl
  • 3 polévková lžíce Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 102 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 0 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 2.1 mg
  • Vláknina 74 mg
  • Vitamín A 74 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve 3 lžících vody rozmícháme bramborovou moučku.

  • 2

    Ovocnou šťávu přivedeme k varu, přilijeme bramborovou moučku, krátce povaříme a odstavíme.

  • 3

    Omáčku odstavíme do studené vody, kterou občas vyměníme, aby nám omáčka rychleji zchladla. Občas s omáčkou zamícháme, aby se neudělal škraloup.

  • 4

    Do vychladlé omáčky přisypeme jemně strouhanou citrónovou kůru a citrónovou šťávu anebo kůru a šťávu z pomeranče.

Komentáře k receptu