Salát fenyklový s mátou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 2 ks Pomeranče
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Fenykl sladký - hlíza
  • 1 ks Okurka salátová
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Máta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 128 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 49 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 629.2 mg
  • Vláknina 8463.1 mg
  • Vitamín A 8463.1 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 60.1 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vnější listy fenyklu odkrojíme, hlízu nakrájíme na tenké plátky, dáme do misky s vodou a přidáme citronovou šťávu.

  • 2

    Nastrouháme kůru z pomerančů, zbytky kůry odkrojíme a pomeranč rozdělíme na dílky. Děláme to nad miskou, abychom zachytili šťávu.

  • 3

    Okurku nakrájíme na kolečka a poté na čtvrtky.

  • 4

    Smícháme na servírovací míse fenykl, dílky pomeranče, pomerančovou kůru a šťávu. Okurku a mátu přidáme ke směsi fenyklu a pomeranče.

  • 5

    Přelijeme salát olivovým olejem a promícháme.

  • 6

    Oloupeme uvařená vejce natvrdo, nakrájíme na čtvrtiny a ozdobíme jimi salát.

  • 7

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu