Salát papájový

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 25 g Arašídy
  • 1 kávová lžička Chilli paprička
  • 2 ks Rajčata
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 0.5 ks Zelí hlávkové bílé
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 2 ks Papaya
  • 1 polévková lžíce Cukr třtinový
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Omáčka rybí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 290 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 185 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 47 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1230.5 mg
  • Vláknina 25969.5 mg
  • Vitamín A 25969.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 258.1 mg
  • Vitamín E 3.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ušleháme rybí omáčku, olej, citronovou šťávu, chilli papričky a cukr. Dáme stranou, občas zamícháme, aby se cukr rozpustil.

  • 2

    Nastrouháme bílé zelí a dáme na servírovací mísu. Papáju oloupeme a překrojíme na poloviny. Vydlabeme jádra, dužinu nakrájíme na tenké plátky. Narovnáme na směs salátu a zelí.

  • 3

    Do misky s vroucí vodou namočíme na minutu rajčata, poté je oloupeme, odstraníme semínka a nasekáme dužinu. Dáme na salát.

  • 4

    Posypeme nakrájenými jarními cibulkami, arašídy. Zálivku ušleháme a přelijeme jí salát.

  • 5

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu