Salát papájový
Suroviny
- 25 g Arašídy
- 1 kávová lžička Chilli paprička
- 2 ks Rajčata
- 1 ks Salát hlávkový
- 0.5 ks Zelí hlávkové bílé
- 4 ks Cibulka jarní
- 2 ks Papaya
- 1 polévková lžíce Cukr třtinový
- 4 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 1 polévková lžíce Omáčka rybí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 290 kcal
- Sacharidy 48 g
- Tuky 10 g
- Sodík 185 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 47 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1230.5 mg
- Vláknina 25969.5 mg
- Vitamín A 25969.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 258.1 mg
- Vitamín E 3.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ušleháme rybí omáčku, olej, citronovou šťávu, chilli papričky a cukr. Dáme stranou, občas zamícháme, aby se cukr rozpustil.
-
2
Nastrouháme bílé zelí a dáme na servírovací mísu. Papáju oloupeme a překrojíme na poloviny. Vydlabeme jádra, dužinu nakrájíme na tenké plátky. Narovnáme na směs salátu a zelí.
-
3
Do misky s vroucí vodou namočíme na minutu rajčata, poté je oloupeme, odstraníme semínka a nasekáme dužinu. Dáme na salát.
-
4
Posypeme nakrájenými jarními cibulkami, arašídy. Zálivku ušleháme a přelijeme jí salát.
-
5
Ihned podáváme.