Salát čekankový

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Med včelí
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Hořčice Dijonská
  • 1 ks Avokádo
  • 1 ks Grapefruity
  • 2 ks Čekanka
  • 1 ks Salát kadeřavý
  • 1 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • 1 polévková lžíce Máta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 212 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 209 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 666.4 mg
  • Vláknina 14079.8 mg
  • Vitamín A 14079.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 59.6 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupeme grapefruit. Nakrájíme na jednotlivé dílky.

  • 2

    Do sklenice se šroubovacím uzávěrem dáme olivový olej, vinný ocet, rozetřený česnek, hořčici, med, sůl, pepř a protřepeme.

  • 3

    Na poloviny rozřízneme avokádo, vyndáme pecku a odstraníme slupku. Pokrájíme na malé dílky, dáme do misky a promícháme francouzskou zálivkou.

  • 4

    Z kadeřavého salátu odstraníme košťál, salát dáme do misky s čekankou, mátou a grapefruitem. Přidáme avokádo a 2 lžičky zálivky, promícháme a podáváme.

Komentáře k receptu