Salát čekankový
Suroviny
- 1 kávová lžička Med včelí
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Hořčice Dijonská
- 1 ks Avokádo
- 1 ks Grapefruity
- 2 ks Čekanka
- 1 ks Salát kadeřavý
- 1 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Ocet vinný
- 1 polévková lžíce Máta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 212 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 13 g
- Sodík 209 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 666.4 mg
- Vláknina 14079.8 mg
- Vitamín A 14079.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 59.6 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupeme grapefruit. Nakrájíme na jednotlivé dílky.
-
2
Do sklenice se šroubovacím uzávěrem dáme olivový olej, vinný ocet, rozetřený česnek, hořčici, med, sůl, pepř a protřepeme.
-
3
Na poloviny rozřízneme avokádo, vyndáme pecku a odstraníme slupku. Pokrájíme na malé dílky, dáme do misky a promícháme francouzskou zálivkou.
-
4
Z kadeřavého salátu odstraníme košťál, salát dáme do misky s čekankou, mátou a grapefruitem. Přidáme avokádo a 2 lžičky zálivky, promícháme a podáváme.