Nové zelí s bůčkem po čínsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 2 kávová lžička Solamyl
  • 1 ks Zelí hlávkové bílé
  • 1 špetka Sůl
  • 5 stroužek Česnek
  • 0.5 kg Vepřový bok uzený
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 166 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 1190 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 39.2 mg
  • Draslík 326.2 mg
  • Vláknina 183.3 mg
  • Vitamín A 183.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.4 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nakrájíme zelí na nudličky a necháme stát.

  • 2

    Nakrájíme na nudličky maso, česnek na plátky, přidáme k masu, osolíme, zakápneme vodou - 2 lžíce a 2 hodiny necháme uležet.

  • 3

    Zelí zalijeme vařící vodou a necháme stát.

  • 4

    Poté zelí scedíme a maso osmahneme, až se vyškvaří sádlo.

  • 5

    Přidáme solamyl, scezené zelí a 10 minut necháme dusit pod poklicí.

  • 6

    Dochutíme sójovou omáčkou a podáváme.

Komentáře k receptu