Celerovo-bylinková remuláda
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 116 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 8 g
- Sodík 241 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 122.7 mg
- Draslík 479.2 mg
- Vláknina 7362.5 mg
- Vitamín A 7362.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 39.9 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V menším kastrolu v osolené vodě uvaříme dvě vejce natvrdo - přibližně 10 minut. Potom odstavíme z plotny, rychle vychladíme pod proudem tekoucí studené vody, oloupeme skořápku a nadrobno pokrájíme.
-
2
Celer nastrouháme na jemnějším struhadle, vložíme do větší mísy. Vmícháme do něj pokrájená vejce.
-
3
V menší misce promícháme olivový olej se sezamovým, přidáme šťávu vymačkanou z jednoho citronu. Vyrobeným dresinkem přelijeme celer, smíchaný s vejci.
-
4
Posypeme nasekanou pažitkou a petrželkou, podle chuti osolíme, opepříme. Důkladně promícháme.