Rizoto z vepřového masa
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 581 kcal
- Sacharidy 70 g
- Tuky 20 g
- Sodík 1120 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 70 g
- Cholesterol 73.4 mg
- Draslík 454.9 mg
- Vláknina 5553 mg
- Vitamín A 5553 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.2 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřovou plec nebo ořez omyjeme a nakrájíme na drobné kousky.
-
2
Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a osmažíme ji na tuku dorůžova. Přidáme maso, mírně osmahneme, osolíme, opepříme a za občasného promíchání krátce podusíme.
-
3
Potom přidáme lečo, krátce podusíme, přidáme opranou a spařenou rýži, vodu a zvolna zavaříme. Pod poklicí dusíme doměkka.
-
4
Nakonec rizoto lehce promícháme.
-
5
Hotový pokrm tvarujeme v šálku, vyklopíme na nahřátý talíř a při podávání posypeme strouhaným sýrem.