Zelenina pečená v troubě
Suroviny
- 20 g Tymián čerstvý
- 1 kávová lžička Sůl
- 4 ks Cuketa
- 4 ks Lilek
- 4 ks Rajčata
- 2 ks Paprika zelená
- 1 ks Dýně
- 2 ks Paprika červená
- 2 stroužek Česnek
- 8 plátek Chléb toastový
- 0.84 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Cukr krupice
- 2 polévková lžíce Balsamico ocet
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 580 kcal
- Sacharidy 122 g
- Tuky 11 g
- Sodík 705 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 122 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 3731.1 mg
- Vláknina 38555 mg
- Vitamín A 38555 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 169 mg
- Vitamín E 10 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyjeme lilky a cukety, pečlivě je osušíme. Potom do nich nožem vytvoříme hlubší zářezy, které prosolíme. Takto nařezanou zeleninu necháme 15 minut odstát, potom ji opatrně a pečlivě vysušíme do papírových utěrek. Dále připravíme dýně, oloupeme a pokrájíme je na větší kusy. Cherry rajčata nařízneme nahoře dvěma zářezy ve formě křížku. Papriky rozřízneme podélně na poloviny a poté na čtvrtky, odstraníme z nich semínka.
-
2
Do misky nalijeme olej, přidáme k němu dva prolisované stroužky česneku, cukr a jemně nasekaný tymián.
-
3
Zapékací misku vymažeme olejem, na její dno naklademe připravenou zeleninu. Zalijeme vyrobenou zálivkou.
-
4
Pak ohřejeme troubu na 180 °C, zeleninu v zapékací misce vložíme dovnitř a pečeme 30 minut.
-
5
Hotovou zeleninu lehce pokapeme balzamikovým octem a servírujeme s plátky chleba.