Bramborová buchta se škvarky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 269 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 8 g
- Sodík 1175 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 46.6 mg
- Draslík 873.7 mg
- Vláknina 8907.3 mg
- Vitamín A 8907.3 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.8 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozdrobené droždí nasypeme do hrnku s teplým mlékem, přidáme trošku cukru a necháme vzejít kvásek.
-
2
Syrové brambory nastrouháme, vložíme do mísy, přidáme rozšťouchané vařené brambory, osolíme, opepříme, přidáme majoránku, prolisovaný česnek, vejce a drcené škvarky. Nakonec přimícháme kvásek a vypracujeme těsto, které necháme vykynout.
-
3
Pekáč vymažeme tukem, vložíme do něj těsto a dáme péct. Pečeme ve vyhřáté troubě přibližně 40 minut.
-
4
Buchtu naporcujeme, rozdělíme na talíře a podáváme.