Teplý salát z pečené zeleniny
Suroviny
- 2 g Pepř černý mletý
- 2 g Sůl mořská
- 3 ks Brambory
- 0.5 ks Citrony
- 2 ks Cuketa
- 4 ks Rajčata
- 2 ks Paprika žlutá
- 3 ks Cibule červená
- 1 dkg Sýr Parmezán
- 2 polévková lžíce Med včelí
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Balsamico ocet
- 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 227 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 9 g
- Sodík 250 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 1.7 mg
- Draslík 574.8 mg
- Vláknina 11155 mg
- Vitamín A 11155 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 92.9 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli a brambory oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Papriky zbavíme semínek a nakrájíme spolu s cuketami na silnější plátky, rajčata rozpůlíme.
-
2
Předehřejeme troubu na 200°C. Všechnu nakrájenou zeleninu nasypeme na mělký plech, pokapeme olejem, osolíme, opepříme a řádně promícháme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 35 minut, dokud zelenina nezměkne a její okraje nezačnou černat.
-
3
Dresink si připravíme pečlivým smícháním oleje, medu, balsamicového octa a nastrouhané kůry a šťávy z 1/2 citronu.
-
4
Vyndáme opečenou zeleninu z trouby, nalijeme na ni dresink a řádně zamícháme. Salát rozdělíme na 4 talíře a ozdobíme parmezánem nakrájeným na tenké plátky.