Teplý salát z pečené zeleniny

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 2 g Pepř černý mletý
  • 2 g Sůl mořská
  • 3 ks Brambory
  • 0.5 ks Citrony
  • 2 ks Cuketa
  • 4 ks Rajčata
  • 2 ks Paprika žlutá
  • 3 ks Cibule červená
  • 1 dkg Sýr Parmezán
  • 2 polévková lžíce Med včelí
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Balsamico ocet
  • 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 227 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 250 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 1.7 mg
  • Draslík 574.8 mg
  • Vláknina 11155 mg
  • Vitamín A 11155 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 92.9 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli a brambory oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Papriky zbavíme semínek a nakrájíme spolu s cuketami na silnější plátky, rajčata rozpůlíme.

  • 2

    Předehřejeme troubu na 200°C. Všechnu nakrájenou zeleninu nasypeme na mělký plech, pokapeme olejem, osolíme, opepříme a řádně promícháme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 35 minut, dokud zelenina nezměkne a její okraje nezačnou černat.

  • 3

    Dresink si připravíme pečlivým smícháním oleje, medu, balsamicového octa a nastrouhané kůry a šťávy z 1/2 citronu.

  • 4

    Vyndáme opečenou zeleninu z trouby, nalijeme na ni dresink a řádně zamícháme. Salát rozdělíme na 4 talíře a ozdobíme parmezánem nakrájeným na tenké plátky.

Komentáře k receptu