Vepřové maso na čočce
Suroviny
- 150 g Čočka jedlá
- 500 g Vepřové maso libové
- 2 kávová lžička Kmín celý
- 0.5 kávová lžička Nové koření mleté
- 0.5 kávová lžička Muškátový oříšek
- 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
- 1 kávová lžička Kmín drcený
- 2 kávová lžička Kardamom
- 0.5 kávová lžička Skořice mletá
- 1 kávová lžička Hřebíček
- 1 kávová lžička Garam masala
- 1 kávová lžička Chilli koření mleté
- 2 kávová lžička Chilli koření mleté
- 1 kávová lžička Skořice celá
- 4 kávová lžička Koriandr celý
- 2 ks Cibule
- 1 špetka Sůl
- 3 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Jogurt bílý
- 0.23 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 514 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 26 g
- Sodík 94 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 90.8 mg
- Draslík 816.7 mg
- Vláknina 29251.6 mg
- Vitamín A 29251.6 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 36.4 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3172.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čočku necháme namáčet přes noc. Maso rozkrájíme na kostky. Jednu cibuli rozemeleme s česnekem a kořením, poté utřeme na pastu.
-
2
Druhou cibuli nadrobno pokrájíme a na rozpáleném másle osmahneme. Vmícháme připravenou pastu i maso, podlijeme rozšlehaným jogurtem, ochutíme solí a dusíme. Když se šťáva odpaří, přisypeme procezenou čočku, podlijeme a dusíme do měkka.
-
3
Horké koření [39441]:
-
4
koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.