Vepřové maso na čočce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Čočka jedlá
  • 500 g Vepřové maso libové
  • 2 kávová lžička Kmín celý
  • 0.5 kávová lžička Nové koření mleté
  • 0.5 kávová lžička Muškátový oříšek
  • 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 2 kávová lžička Kardamom
  • 0.5 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 kávová lžička Hřebíček
  • 1 kávová lžička Garam masala
  • 1 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 2 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 1 kávová lžička Skořice celá
  • 4 kávová lžička Koriandr celý
  • 2 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 3 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Jogurt bílý
  • 0.23 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 514 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 94 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 90.8 mg
  • Draslík 816.7 mg
  • Vláknina 29251.6 mg
  • Vitamín A 29251.6 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36.4 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3172.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čočku necháme namáčet přes noc. Maso rozkrájíme na kostky. Jednu cibuli rozemeleme s česnekem a kořením, poté utřeme na pastu.

  • 2

    Druhou cibuli nadrobno pokrájíme a na rozpáleném másle osmahneme. Vmícháme připravenou pastu i maso, podlijeme rozšlehaným jogurtem, ochutíme solí a dusíme. Když se šťáva odpaří, přisypeme procezenou čočku, podlijeme a dusíme do měkka.

  • 3

    Horké koření [39441]:

  • 4

    koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.

Komentáře k receptu