Kuře s bramborami a mrkví

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 100 ml Víno bílé
  • 2 kávová lžička Tymián sušený
  • 4 ks Kuřecí stehna
  • 2 ks Rozmarýn čerstvý
  • 3 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Česnek
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Hořčice
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 729 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 305 g
  • Sodík 234 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 196 mg
  • Draslík 1027.2 mg
  • Vláknina 16838.8 mg
  • Vitamín A 16838.8 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.3 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 36.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí stehna naložíme do marinády z hořčice, másla, vína, lístků tymiánu a rozmarýnu. Dvě hodiny marinujeme, minimálně.

  • 2

    Oloupeme a nakrájíme brambory.

  • 3

    Z marinády vyndáme maso a v pekáči smícháme s bramborami, mrkví na plátky, česnekem neloupaným, rozděleným na stroužky, citrónovou šťávou a solí.

  • 4

    Pečeme ve vyhřáté troubě na 190°C asi 20 minut, přidáme maso a pečeme ještě 45 minut, dozlatova.

  • 5

    Podáváme s petrželkou.

Komentáře k receptu