Kuře s bramborami a mrkví
Suroviny
- 500 g Brambory
- 100 g Máslo čerstvé
- 100 ml Víno bílé
- 2 kávová lžička Tymián sušený
- 4 ks Kuřecí stehna
- 2 ks Rozmarýn čerstvý
- 3 ks Mrkev kořen
- 1 ks Česnek
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Sůl
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Hořčice
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 729 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 305 g
- Sodík 234 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 196 mg
- Draslík 1027.2 mg
- Vláknina 16838.8 mg
- Vitamín A 16838.8 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.3 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 36.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí stehna naložíme do marinády z hořčice, másla, vína, lístků tymiánu a rozmarýnu. Dvě hodiny marinujeme, minimálně.
-
2
Oloupeme a nakrájíme brambory.
-
3
Z marinády vyndáme maso a v pekáči smícháme s bramborami, mrkví na plátky, česnekem neloupaným, rozděleným na stroužky, citrónovou šťávou a solí.
-
4
Pečeme ve vyhřáté troubě na 190°C asi 20 minut, přidáme maso a pečeme ještě 45 minut, dozlatova.
-
5
Podáváme s petrželkou.