Lososový salát s avokádem
Suroviny
- 30 g Máslo čerstvé
- 100 g Špenát listový čerstvý
- 200 g Losos - filety
- 200 g Rajčata Cherry
- 20 g Kapary
- 2 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 ks Avokádo
- 1 ks Citrony
- 1 ks Pomeranče
- 0.5 dl Olej olivový extra panenský
- 2 polévková lžíce Ocet ze šampaňského - Balsamic
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 446 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 36 g
- Sodík 455 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 35 mg
- Draslík 1061.1 mg
- Vláknina 20382.5 mg
- Vitamín A 20382.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 76.9 mg
- Vitamín E 2.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Lososa osolíme a v pánvi na rozpáleném másle zprudka z obou stran opečeme. Avokádo oloupeme, nakrájíme a hned pokapeme šťávu z 1 ks citrónu. Špenátové listy omyjeme, natrháme a dáme do mísy, přidáme rozpůlená rajčata, promícháme, upečeného lososa nakrájíme na úhledné kostky, přimícháme do mísy, kam dáme i nakrájené avokádo. Připravený salát zalijeme dresinkem.
-
2
Dresink: Kapary, olej, šťávu z 1 ks pomeranče, ocet a pepř dáme do mixéru a rozmixujeme.