Ořechový a špenátový pilaf

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Pistácie
  • 10 g Houby sušené
  • 225 g Špenát listový čerstvý
  • 225 g Rýže Basmati
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 0.5 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 4 ks Hřebíček
  • 0.5 ks Chilli paprička
  • 1 špetka Šafrán
  • 1 stroužek Česnek
  • 3 dl Voda pitná
  • 1.75 dl Vývar zeleninový
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 263 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 450 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 0.8 mg
  • Draslík 680.8 mg
  • Vláknina 12089.2 mg
  • Vitamín A 12089.2 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.1 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do malé misky dáme houby, přelijeme horkou vodou a necháme máčet 30 minut. Do mísy dáme rozetřený česnek, pokrájenou cibuli, zázvor, olej a chilli papričku. Přikryté vaříme 2 minuty.

  • 2

    Rýži propláchneme a vmícháme do mísy společně s nastrouhanou mrkví. Pod pokličkou vaříme minutu.

  • 3

    Scedíme a nakrájíme houby. Tekutinu hub přilijeme k vývaru. Přelijeme jím rýži. Vmícháme, hřebíčky, houby, skořici, 0.5 lžičku soli a šafrán. Pod pokličkou vaříme 10 minut. Poté necháme odstát 10 minut.

  • 4

    Dáme do mísy špenát a pod pokličkou vaříme 3 minuty s jedním promícháním. Poté necháme okapat a nasekáme ho.

  • 5

    Vmícháme do rýže špenát, nasekaný koriandr a pistáciové oříšky. Osolíme a opepříme.

  • 6

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu