Tvarohový sýr
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 231 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 2 g
- Sodík 1943 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 157.7 mg
- Vláknina 4002.5 mg
- Vitamín A 4002.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.7 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Tvaroh dobře rozetřeme, přidáme sůl, drcený kmín, mletou papriku a zalijeme trochou vína. Důkladně promícháme, aby vznikla hladká hmota. Hmotu přendáme do kameninové misky, překryjeme ubrouskem a dáme do tepla uležet.
-
2
Doba uležení je individuální, podle kvality a druhu tvarohu, záleží také na teplotě v místnosti. V každém případě trvá 3 až 7 dní.