Tvarohový sýr

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Sůl
  • 5 g Kmín drcený
  • 20 g Paprika mletá sladká
  • 500 g Tvaroh tvrdý
  • 100 ml Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 231 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 1943 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 157.7 mg
  • Vláknina 4002.5 mg
  • Vitamín A 4002.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tvaroh dobře rozetřeme, přidáme sůl, drcený kmín, mletou papriku a zalijeme trochou vína. Důkladně promícháme, aby vznikla hladká hmota. Hmotu přendáme do kameninové misky, překryjeme ubrouskem a dáme do tepla uležet.

  • 2

    Doba uležení je individuální, podle kvality a druhu tvarohu, záleží také na teplotě v místnosti. V každém případě trvá 3 až 7 dní.

Komentáře k receptu