Kari z bílé ředkve
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 364 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 38 g
- Sodík 228 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 403.4 mg
- Vláknina 4744.5 mg
- Vitamín A 4744.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 40.7 mg
- Vitamín E 3.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Bílou ředkev opláchneme, oloupeme a nakrájíme na hrubé plátky i s listy, pokud je má.
-
2
Do pánve dáme fazole, bílou ředkev, listy a zalijeme vodou. Přivedeme k varu a vaříme, až je ředkev měkká. Poté necháme okapat, rukama vymačkáme přebytečnou vodu.
-
3
Rostlinný olej rozehřejeme v pánvi, přidáme pokrájenou cibuli, česnek, chilli papričky, sůl a smažíme za občasného míchání 7 minut.
-
4
Do kořeněné cibulové směsi vmícháme bílou ředkev a za občasného míchání povaříme 5 minut.
-
5
Podáváme horké.