Kari z bílé ředkve

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Ředkev bílá
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Chilli paprička
  • 1 ks Cibule
  • 1 stroužek Česnek
  • 6 dl Voda pitná
  • 1.5 dl Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Fazole červené sterilované
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 364 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 228 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 403.4 mg
  • Vláknina 4744.5 mg
  • Vitamín A 4744.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 40.7 mg
  • Vitamín E 3.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bílou ředkev opláchneme, oloupeme a nakrájíme na hrubé plátky i s listy, pokud je má.

  • 2

    Do pánve dáme fazole, bílou ředkev, listy a zalijeme vodou. Přivedeme k varu a vaříme, až je ředkev měkká. Poté necháme okapat, rukama vymačkáme přebytečnou vodu.

  • 3

    Rostlinný olej rozehřejeme v pánvi, přidáme pokrájenou cibuli, česnek, chilli papričky, sůl a smažíme za občasného míchání 7 minut.

  • 4

    Do kořeněné cibulové směsi vmícháme bílou ředkev a za občasného míchání povaříme 5 minut.

  • 5

    Podáváme horké.

Komentáře k receptu