Husajnovo kořeněné karí
Suroviny
- 500 g Skopová kýta
- 120 g Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Nové koření mleté
- 1 kávová lžička Zázvor mletý
- 0.5 kávová lžička Hřebíček
- 2 kávová lžička Mák mletý
- 1 kávová lžička Chilli koření mleté
- 3 ks Cibule
- 1 ks Citrony
- 2 ks Rajčata
- 2 špetka Sůl
- 3 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Kokos - mletý (Kopra)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 568 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 49 g
- Sodík 127 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 307 mg
- Vláknina 9566.7 mg
- Vitamín A 9566.7 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.6 mg
- Vitamín E 3.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso nakrájíme na kousky, dvě cibule nakrájíme na kolečka a střídavě napícháme na špejle. Osolíme a posypeme zázvorem.
-
2
Zbylou cibuli nasekáme a osmažíme na rozpáleném oleji. Mák rozemeleme, česnek utřeme, kokos rozvaříme a poté vše smícháme. Vzniklou pastu a všechny ostatní ingredience přidáme k osmažené cibulce.
-
3
Směs dáme do pekáče a na ni poklademe napíchané špejle. Podlijeme vodou a dusíme.
-
4
Když je maso zpola měkké, přelijeme citronovou šťávou, vložíme do vyhřáté trouby a dopečeme.