Husajnovo kořeněné karí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Skopová kýta
  • 120 g Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Nové koření mleté
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 0.5 kávová lžička Hřebíček
  • 2 kávová lžička Mák mletý
  • 1 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 3 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Rajčata
  • 2 špetka Sůl
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Kokos - mletý (Kopra)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 568 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 127 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 307 mg
  • Vláknina 9566.7 mg
  • Vitamín A 9566.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.6 mg
  • Vitamín E 3.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na kousky, dvě cibule nakrájíme na kolečka a střídavě napícháme na špejle. Osolíme a posypeme zázvorem.

  • 2

    Zbylou cibuli nasekáme a osmažíme na rozpáleném oleji. Mák rozemeleme, česnek utřeme, kokos rozvaříme a poté vše smícháme. Vzniklou pastu a všechny ostatní ingredience přidáme k osmažené cibulce.

  • 3

    Směs dáme do pekáče a na ni poklademe napíchané špejle. Podlijeme vodou a dusíme.

  • 4

    Když je maso zpola měkké, přelijeme citronovou šťávou, vložíme do vyhřáté trouby a dopečeme.

Komentáře k receptu