Pečené hovězí s červenou řepou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 480 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 25 g
- Sodík 822 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 56.7 mg
- Draslík 1415.6 mg
- Vláknina 9058.3 mg
- Vitamín A 9058.3 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.2 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Červenou řepu umyjeme, vložíme do hrnce s vodou a vaříme, asi 40 minut, podle velikosti řepy. Měkkou vyndáme z hrnce, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na kolečka o průměru 2 cm.
-
2
Maso nakrájíme na malé kostky, které na pánvi na rozpáleném oleji zprudka za stálého míchání opečeme, zalijeme vínem smíchaným s pepřem a podusíme asi 15 minut.
-
3
Z pánve maso přeložíme do pekáče, posypeme nakrájenými rajčaty, poklademe oloupanou a na tenká kolečka nakrájenou cibuli. Přidáme oloupané a na silnější plátky nakrájené brambory, osolíme a nakonec naskládáme připravená kolečka červené řepy. Do vývaru dáme prolisovaný česnek, pomerančovou šťávu, promícháme a zalijeme suroviny na pekáči. Pekáč vložíme do vyhřáté trouby a maso pečeme přibližně 120 minut.
-
4
Hotový pokrm vyndáme z trouby a porcujeme ještě teplý na mělký talíř.