Majonéza třená
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 408 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 44 g
- Sodík 46 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 146.7 mg
- Draslík 17.8 mg
- Vláknina 318 mg
- Vitamín A 318 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.6 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Všechny přísady na majonézu musí mít stejnou teplotu.
-
2
Do osolených žloutků přikapáváme za stáleho tření olej, až bude hmota hustá. Poté ji zředíme citrónovou šťávou a opět za stálého tření dokapeme zbytek oleje.
-
3
Takto připravenou hmotu můžeme uchovat v lednici vespod i několik dnů, ovšem zakrytou.
-
4
Před konzumováním dochutíme horčicí, cukrem a něco mezi 6 - 8 kapkami worcesterskou omáčkou.
-
5
Pokud je třeba majonézu zředit, použijeme vývar.