Ricotta pečená s olivami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Olivy černé
  • 750 g Sýr Ricotta
  • 1 kávová lžička Tymián čerstvý
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 430 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 508 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 157 mg
  • Draslík 223.3 mg
  • Vláknina 2429.8 mg
  • Vitamín A 2429.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve zahřejeme troubu na 220°C, horkovzdušnou na 180°C. Připravíme si formu o rozměrech dna zhruba 5,5x16 cm a výšce 6,5 cm, kterou lehce vymažeme tukem a plech vyložený pečicím papírem.

  • 2

    Vykapanou ricottu smícháme s vejci, tymiánovými lístky, opepříme a vmícháme olivy. Dáme do formy a uhladíme povrch.

  • 3

    Pečením, 20-25 minut, ricotta lehce ztuhne. Poté ji vyklopíme na připravený plech, pokropíme olejem podle chuti a pečeme ještě 10-15 minut nebo dozlatova. Po 5 minutách posypeme tymiánem a podáváme s dalšími olivami, případně i s dalšími sýry.

Komentáře k receptu