Thajské krevety
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 158 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 3 g
- Sodík 215 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 87.3 mg
- Vláknina 2260 mg
- Vitamín A 2260 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do misky dáme očištěné krevety (bez hlav, krunýře, ale s ocáskem), přidáme k nim marinádu.
-
2
Marinádu vytvoříme z 1 velké čerstvé chilli papričky bez semen, 1 lžíce olivového oleje, 2 lžiček thajské rybí omáčky nebo sójové omáčky, 2 velkých stroužků česneku, 2 lžiček mletého zázvoru, 1 lžičky římského kmínu a soli. Po 5 minutách krevety napícháme na kovové jehlice a položíme na stonky citronové trávy do středu grilu. Marinované krevety grilujeme z každé strany 2-3 minuty až zrůžoví a zezlátnou.