Krevetové špízy s česnekem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Chilli paprička sušená
  • 8 ks Krevety tygří
  • 0.5 hrst Máta
  • 1 špetka Sůl mořská
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.17 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 97 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 30 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 15 mg
  • Draslík 11.8 mg
  • Vláknina 196.1 mg
  • Vitamín A 196.1 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na osm dřevěných špejlí napíchneme krevety. Špejle napřed namočíme na 20 minut do vody.

  • 2

    Do nepřilnavé pánve vložíme máslo, olej, chilli, česnek i sůl a zahříváme cca minutu, do rozpuštění másla. Poté na něm opékáme krevetové špízy, z každé strany 3 - 4 minuty. Na talíři je ozdobíme mátou a pokapeme máslem z pánvičky.

Komentáře k receptu