Jablkový salám s mandlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 750 g Jablka
  • 140 g Mandle
  • 560 g Cukr krupice
  • 1 ks Citrony
  • 0.25 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 564 kcal
  • Sacharidy 117 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 5 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 117 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 324.3 mg
  • Vláknina 12010 mg
  • Vitamín A 12010 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.6 mg
  • Vitamín E 6.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cukr svaříme ve vodě až se hodně táhne, vložíme do něj oloupaná a na čtvrtiny nakrájená jablka a uvaříme na hustou kaši. Přidáme nakrájené mandle, strouhanou citronovou kůru a šťávu vymačkanou z citronu.

  • 2

    Důkladně promícháme, necháme vychladnout a vyklopíme na cukrem posypané prkénko. Vytvarujeme šišku, zabalíme do navlhčeného pergamenového papíru a sušíme 4-5 dní. Poté nakrájíme na plátky a podáváme.

Komentáře k receptu