Jablkový salám s mandlemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 564 kcal
- Sacharidy 117 g
- Tuky 12 g
- Sodík 5 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 117 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 324.3 mg
- Vláknina 12010 mg
- Vitamín A 12010 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.6 mg
- Vitamín E 6.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cukr svaříme ve vodě až se hodně táhne, vložíme do něj oloupaná a na čtvrtiny nakrájená jablka a uvaříme na hustou kaši. Přidáme nakrájené mandle, strouhanou citronovou kůru a šťávu vymačkanou z citronu.
-
2
Důkladně promícháme, necháme vychladnout a vyklopíme na cukrem posypané prkénko. Vytvarujeme šišku, zabalíme do navlhčeného pergamenového papíru a sušíme 4-5 dní. Poté nakrájíme na plátky a podáváme.