Kuřecí salát s červenou řepou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Mandarinky
  • 500 g Kuře
  • 300 g Červená řepa
  • 500 g Salát ledový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Pomerančová kůra
  • 1 ks Cibule
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 dl Olej olivový extra panenský
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Rozmarýn sušený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 674 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 381 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 93.8 mg
  • Draslík 1008.1 mg
  • Vláknina 13475.5 mg
  • Vitamín A 13475.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 67.8 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Červenou řepu umyjeme a uvaříme v hrnci s vodou, do které přidáme kmín. Vychladlou řepu oloupeme, nakrájíme na úhledné tenké pásky, které dáme do skleněné salátové mísy. Ledový salát nakrájíme na tenké proužky, vysypeme do mísy, kde máme řepu, přidáme oloupané a na půlky nakrájené mandarinky, olej, drobně nakrájenou cibuli, podle chuti osolíme, opepříme, zakapeme citrónovou šťávou, dobře zamícháme a necháme salát odpočívat.

  • 2

    Marináda: Do jiné mísy dáme nastrouhanou pomerančovou kůru, rozmarýn, prolisovaný česnek, cukr, olej, dobře metličkou vyšleháme a vložíme kuřecí maso nakrájené na tenké plátky, které necháme 100 minut na studeném místě marinovat.

  • 3

    Do nahřáté pánve dáme kuřecí maso spolu s marinádou a v marinovací šťávě povaříme maso 15 minut. Když je maso dostatečně měkké, vylijeme směs z pánve do mísy. Olej rozšleháme s mandarinkovou a pomerančovou šťávou a směsí zalijeme připravený salát.

Komentáře k receptu