Kuřecí čtvrtky na rozmarýnu

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kuřecí čtvrtky
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Vývar drůbeží
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 701 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 1277 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 24 mg
  • Draslík 22.7 mg
  • Vláknina 3321.8 mg
  • Vitamín A 3321.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné, omyté a osušené kuřecí čtvrtky osolíme, opepříme a urovnáme do pekáče. Přilijeme tolik vývaru, aby sahal do poloviny výšky kuřecího masa. Na každou čtvrtku položíme lžíci másla a maso posypeme rozmarýnem.

  • 2

    Pokrm pečeme pod pokličkou v silně vyhřáté troubě 30 minut. Potom pokličku odstraníme a dopékáme ve středně vyhřáté troubě ještě 15-20 minut. Podle potřeby přilijeme vývar.

  • 3

    Vhodnou přílohou jsou pečené nebo vařené brambory.

Komentáře k receptu