Italský rajčatový salát
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 74 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 4 g
- Sodík 399 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 406.3 mg
- Vláknina 3734 mg
- Vitamín A 3734 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 81.2 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zálivka: smícháme olivový olej, ocet, cukr, sůl a pepř podle chuti.
-
2
Rajčata rozkrojíme na půlky, vydlabeme dužinu a každou půlku nakrájíme na výseče. Soudková rajčata nakrájíme na plátky, třešňová rozkrojíme na půlky.
-
3
Rajčata a nakrájenou papriku dáme do salátové mísy a přelijeme zálivkou. Zakryjeme a necháme stát 1 hodinu, aby se chutě spojily. Před podáváním posypeme bazalkou.