Italský rajčatový salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 250 g Rajčata
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 5 g Cukr krupice
  • 25 g Bazalka
  • 160 g Paprika žlutá
  • 250 g Rajčata soudková
  • 120 g Rajčata Cherry
  • 2 polévková lžíce Balsamico ocet
  • 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 74 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 399 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 406.3 mg
  • Vláknina 3734 mg
  • Vitamín A 3734 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 81.2 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zálivka: smícháme olivový olej, ocet, cukr, sůl a pepř podle chuti.

  • 2

    Rajčata rozkrojíme na půlky, vydlabeme dužinu a každou půlku nakrájíme na výseče. Soudková rajčata nakrájíme na plátky, třešňová rozkrojíme na půlky.

  • 3

    Rajčata a nakrájenou papriku dáme do salátové mísy a přelijeme zálivkou. Zakryjeme a necháme stát 1 hodinu, aby se chutě spojily. Před podáváním posypeme bazalkou.

Komentáře k receptu