Turecký rajčatový salát

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 400 g Rajčata
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 80 g Olivy černé
  • 250 g Sýr Feta
  • 25 g Oregano čerstvé
  • 250 g Okurka salátová
  • 40 ml Citronová šťáva
  • 125 ml Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 309 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 746 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 17 mg
  • Draslík 298.7 mg
  • Vláknina 3762 mg
  • Vitamín A 3762 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.5 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata rozkrojíme na půlky, vydlabeme vnitřek a každou půlku rozkrojíme na výseče. Rajčata vložíme do velké salátové mísy a přidáme na kolečka nakrájenou okurku, kostičky feta sýra a olivy.

  • 2

    Zalijeme olivovým olejem, citronovou šťávou a přidáme sůl a pepř podle chuti a jemně promícháme. Salát posypeme oreganem a servírujeme.

Komentáře k receptu