Turecký rajčatový salát
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 309 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 31 g
- Sodík 746 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 17 mg
- Draslík 298.7 mg
- Vláknina 3762 mg
- Vitamín A 3762 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.5 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rajčata rozkrojíme na půlky, vydlabeme vnitřek a každou půlku rozkrojíme na výseče. Rajčata vložíme do velké salátové mísy a přidáme na kolečka nakrájenou okurku, kostičky feta sýra a olivy.
-
2
Zalijeme olivovým olejem, citronovou šťávou a přidáme sůl a pepř podle chuti a jemně promícháme. Salát posypeme oreganem a servírujeme.