Hořická růžičková kapusta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 240 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 12 g
- Sodík 486 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 13.5 mg
- Draslík 56.3 mg
- Vláknina 22829.5 mg
- Vitamín A 22829.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.7 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Košťál každé kapustičky nařízneme do křížku a povaříme je ve vroucí osolené vodě 5-10 minut doměkka. Scedíme.
-
2
V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme hořčičná semena, zakryjeme a smažíme 1-2 minuty, až semena přestanou praskat a máslo je světle hnědé, ale nepřepaluje se.
-
3
Kapustičky dáme do hrnce a mícháme, aby se prohřály a obalily v hořčičném másle.
-
4
Přidáme citronovou šťávu, podle chuti pepř a servírujeme.