Hořická růžičková kapusta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 45 g Máslo čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 20 ml Citronová šťáva
  • 1 kg Kapusta růžičková
  • 2 polévková lžíce Hořčičné semínko
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 240 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 486 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 13.5 mg
  • Draslík 56.3 mg
  • Vláknina 22829.5 mg
  • Vitamín A 22829.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Košťál každé kapustičky nařízneme do křížku a povaříme je ve vroucí osolené vodě 5-10 minut doměkka. Scedíme.

  • 2

    V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme hořčičná semena, zakryjeme a smažíme 1-2 minuty, až semena přestanou praskat a máslo je světle hnědé, ale nepřepaluje se.

  • 3

    Kapustičky dáme do hrnce a mícháme, aby se prohřály a obalily v hořčičném másle.

  • 4

    Přidáme citronovou šťávu, podle chuti pepř a servírujeme.

Komentáře k receptu