Pečené brambory na kachním sádle

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Sůl
  • 1 kg Brambory
  • 3 polévková lžíce Kachní sádlo
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 218 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 509 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 8.3 mg
  • Draslík 1032.6 mg
  • Vláknina 12500 mg
  • Vitamín A 12500 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nakrájené brambory dáme do velkého hrnce, zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu. Vaříme 1 minutu a procedíme.

  • 2

    Brambory vrátíme do nádoby, zatřeseme jimi na mírném plameni, aby se jejich povrch zdrsnil a usušily se.

  • 3

    Na pekáč dáme tuk, silně ho rozehřejeme a nasypeme brambory.

  • 4

    Promícháme je s tukem, aby se obalily. Pečeme v předehřáté troubě na 220 °C a občas je obrátíme. Po 45-60 minutách, když jsou měkké, křupavé a zlatavé, je osolíme a ihned podáváme.

Komentáře k receptu