Pečené brambory na kachním sádle
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 218 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 8 g
- Sodík 509 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 8.3 mg
- Draslík 1032.6 mg
- Vláknina 12500 mg
- Vitamín A 12500 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.5 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nakrájené brambory dáme do velkého hrnce, zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu. Vaříme 1 minutu a procedíme.
-
2
Brambory vrátíme do nádoby, zatřeseme jimi na mírném plameni, aby se jejich povrch zdrsnil a usušily se.
-
3
Na pekáč dáme tuk, silně ho rozehřejeme a nasypeme brambory.
-
4
Promícháme je s tukem, aby se obalily. Pečeme v předehřáté troubě na 220 °C a občas je obrátíme. Po 45-60 minutách, když jsou měkké, křupavé a zlatavé, je osolíme a ihned podáváme.