Lionské brambory
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 331 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 19 g
- Sodík 513 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 27 mg
- Draslík 1141.2 mg
- Vláknina 14677.5 mg
- Vitamín A 14677.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 40.7 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 33.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zapékací mísu lehce vymažeme máslem. Ve woku rozpustíme máslo, přidáme cibuli a mírně smažíme 3-5 minut, až je cibule měkká, ale nemění barvu.
-
2
Brambory a cibuli skládáme ve vrstvách do zapékací mísy, každou vrstvu osolíme a opepříme a skončíme bramborami.
-
3
Povrch brambor polijeme zbylým máslem z pánve a pečeme při 190 °C v předehřáté troubě 1-1 1/2 hodiny, až jsou brambory měkké. Ozdobíme petrželkou a podáváme horké.