Lionské brambory

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 160 g Cibule
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 20 g Petržel - nať
  • 90 g Máslo čerstvé
  • 1 kg Brambory
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 331 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 513 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 27 mg
  • Draslík 1141.2 mg
  • Vláknina 14677.5 mg
  • Vitamín A 14677.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 40.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 33.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zapékací mísu lehce vymažeme máslem. Ve woku rozpustíme máslo, přidáme cibuli a mírně smažíme 3-5 minut, až je cibule měkká, ale nemění barvu.

  • 2

    Brambory a cibuli skládáme ve vrstvách do zapékací mísy, každou vrstvu osolíme a opepříme a skončíme bramborami.

  • 3

    Povrch brambor polijeme zbylým máslem z pánve a pečeme při 190 °C v předehřáté troubě 1-1 1/2 hodiny, až jsou brambory měkké. Ozdobíme petrželkou a podáváme horké.

Komentáře k receptu