Česnečka ze Slovácka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Husí sádlo
  • 100 g Brambory
  • 100 g Sýr Eidam cihla 45%
  • 10 g Celer - nať
  • 10 g Petržel - nať
  • 1 kávová lžička Vegeta
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 6 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 232 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 450 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 34.8 mg
  • Draslík 203.9 mg
  • Vláknina 1912 mg
  • Vitamín A 1912 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme, nakrájíme na malé kostky, které dáme do hrnce s osolenou vodou, kam přidáme nasekanou petrželovou a celerovou nať, vegetu a sádlo. Vaříme do změknutí brambor.

  • 2

    Když jsou brambory uvařené, oloupeme česnek, prolisujeme a dáme do polévky, kterou ještě dochutíme solí a pepřem a hned odstavíme z plotny.

  • 3

    Sýr nastrouháme na hrubším struhadle, dáme menší množství na talíř, zalijeme připravenou polévkou a podáváme.

Komentáře k receptu