Česnečka ze Slovácka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 232 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 20 g
- Sodík 450 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 34.8 mg
- Draslík 203.9 mg
- Vláknina 1912 mg
- Vitamín A 1912 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.8 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oloupeme, nakrájíme na malé kostky, které dáme do hrnce s osolenou vodou, kam přidáme nasekanou petrželovou a celerovou nať, vegetu a sádlo. Vaříme do změknutí brambor.
-
2
Když jsou brambory uvařené, oloupeme česnek, prolisujeme a dáme do polévky, kterou ještě dochutíme solí a pepřem a hned odstavíme z plotny.
-
3
Sýr nastrouháme na hrubším struhadle, dáme menší množství na talíř, zalijeme připravenou polévkou a podáváme.