Voňavý jablečný kompot
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 203 kcal
- Sacharidy 58 g
- Tuky 1 g
- Sodík 9 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 58 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 356.9 mg
- Vláknina 31532 mg
- Vitamín A 31532 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.6 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupeme jablka, pokrájíme na dílky a pokapeme citrónovou šťávou, aby nezhnědla. Dáme do hrnce a zalijeme vodou, aby byla ponořena. Přidáme cukr, celou citrónovou kůru, skořici, hřebíček a přivedeme k varu.
-
2
Vaříme asi 7 minut, až jsou jablka průsvitná, ale nesmějí se ještě rozpadnout.
-
3
Podáváme s trochou vyvařené šťávy, teplé i studené, s kopečkem
-
4
šlehačky.