Svíčková s pikantní náplní a citronovými bramborami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Sýr Feta
  • 800 g Hovězí svíčková
  • 600 g Brambory
  • 500 g Špenát listový čerstvý
  • 600 ml Jogurt bílý
  • 1 ks Okurka salátová
  • 1 ks Oregano čerstvé
  • 1 ks Citrony
  • 1 hrst Oříšky piniové
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 619 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 682 mg
  • Bílkoviny 64 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 131 mg
  • Draslík 2607 mg
  • Vláknina 17046.8 mg
  • Vitamín A 17046.8 mg
  • Vitamín B6 2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 87.1 mg
  • Vitamín E 3.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Svíčkovou podélně nařízneme.

  • 2

    Špenát omyjeme, spaříme vroucí vodou a ihned zchladíme studenou. Nasekáme najemno, smícháme s nasekaným oreganem, kostičkami sýra a piniovými oříšky. Ochutíme solí, pepřem a směs rozložíme na maso.

  • 3

    Plát srolujeme, spíchneme jehlami, potřeme olejem a na středním ohni 25-30min grilujeme v troubě pod grilem. Poté necháme maso zabalené v alobalu ještě 15min stát.

  • 4

    Brambory oškrábeme, povaříme v osolené vodě 10min, scedíme, dáme do pekáčku, pokapeme citronovu šťávou, olejem a opečeme dozlatova.

  • 5

    Mezitím připravíme salát z nastrouhaných okurek, česneku, jogurtu a špetky soli.

  • 6

    Maso podáváme nakrájené na plátky, s bramborami a salátem tzatziki.

Komentáře k receptu