Svíčková s pikantní náplní a citronovými bramborami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 619 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 17 g
- Sodík 682 mg
- Bílkoviny 64 g
- Uhlovodany 42 g
- Cholesterol 131 mg
- Draslík 2607 mg
- Vláknina 17046.8 mg
- Vitamín A 17046.8 mg
- Vitamín B6 2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 87.1 mg
- Vitamín E 3.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Svíčkovou podélně nařízneme.
-
2
Špenát omyjeme, spaříme vroucí vodou a ihned zchladíme studenou. Nasekáme najemno, smícháme s nasekaným oreganem, kostičkami sýra a piniovými oříšky. Ochutíme solí, pepřem a směs rozložíme na maso.
-
3
Plát srolujeme, spíchneme jehlami, potřeme olejem a na středním ohni 25-30min grilujeme v troubě pod grilem. Poté necháme maso zabalené v alobalu ještě 15min stát.
-
4
Brambory oškrábeme, povaříme v osolené vodě 10min, scedíme, dáme do pekáčku, pokapeme citronovu šťávou, olejem a opečeme dozlatova.
-
5
Mezitím připravíme salát z nastrouhaných okurek, česneku, jogurtu a špetky soli.
-
6
Maso podáváme nakrájené na plátky, s bramborami a salátem tzatziki.