Grilované humří ocasy s melounovým salátem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 90 g Máslo čerstvé
  • 150 g Meloun cukrový
  • 15 ml Med včelí
  • 120 ml Olej olivový
  • 30 ml Citronová šťáva
  • 1 ks Avokádo
  • 2 ks Okurka salátová
  • 6 ks Humr
  • 3 špetka Bobkový list
  • 5 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1738 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 51 g
  • Sodík 4447 mg
  • Bílkoviny 284 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 1443 mg
  • Draslík 4561.2 mg
  • Vláknina 6884.3 mg
  • Vitamín A 6884.3 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.1 mg
  • Vitamín E 22.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 199.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Humry nastřihneme na spodní straně ocasu a skořápku odstraníme. Ocasy propíchneme špízovací jehlou. Česnek oloupeme a utřeme, polovinu smícháme s máslem. K druhé polovině česneku přimícháme olivový olej, citronovou šťávu, med a bobkový list. Marinádou potřeme připravené humry, zbytek marinády uschováme do salátu.

  • 2

    Avokádo, meloun a okurky oloupeme a pokrájíme na drobnější kostičky. Zalijeme zbytkem marinády. Humří maso grilujeme do zčervenání, poté potřeme česnekovým máslem a grilujeme do zbělání masa. Grilované maso servírujeme se salátem.

Komentáře k receptu