Grilované humří ocasy s melounovým salátem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1738 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 51 g
- Sodík 4447 mg
- Bílkoviny 284 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 1443 mg
- Draslík 4561.2 mg
- Vláknina 6884.3 mg
- Vitamín A 6884.3 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.1 mg
- Vitamín E 22.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 199.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Humry nastřihneme na spodní straně ocasu a skořápku odstraníme. Ocasy propíchneme špízovací jehlou. Česnek oloupeme a utřeme, polovinu smícháme s máslem. K druhé polovině česneku přimícháme olivový olej, citronovou šťávu, med a bobkový list. Marinádou potřeme připravené humry, zbytek marinády uschováme do salátu.
-
2
Avokádo, meloun a okurky oloupeme a pokrájíme na drobnější kostičky. Zalijeme zbytkem marinády. Humří maso grilujeme do zčervenání, poté potřeme česnekovým máslem a grilujeme do zbělání masa. Grilované maso servírujeme se salátem.