Kuřecí plátky se svěží salsou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 283 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 12 g
- Sodík 814 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 96 mg
- Draslík 714.3 mg
- Vláknina 3545.8 mg
- Vitamín A 3545.8 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 41 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso omyjeme, osolíme a opepříme, naklepeme na tenčí plátky. Polovinu oleje smícháme s thajskou omáčkou, polovinou limetkové šťávy, osolíme a opepříme. Maso necháme v marinádě odležet 30 minut. Papriky necháme 10 minut péct na grilu, poté oloupeme slupky, vykrojíme jádřince a dužinu pokrájíme na kostičky. Oloupeme, vypeckujeme a pokrájíme mango. Pokrájíme chilli papričky. Vše smícháme dohromady, přidáme zbytek oleje, a limetkové šťávy, osolíme, opepříme a necháme v chladu odležet.
-
2
Marinované maso urgilujeme na rozpáleném grilu. Občas potíráme zbylou marinádou. Servírujeme s mangovou salsou.