Zeleninové závitky z rýžového papíru

Hodnocení 2x 1x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Celer bulvový
  • 180 g Mrkev kořen
  • 100 g Okurka salátová
  • 200 ml Ocet rýžový
  • 30 ml Wasabi pasta
  • 6 ks Rýžový papír
  • 1 špetka Sůl
  • 0.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 110 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 104 g
  • Sodík 654 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 1.2 mg
  • Draslík 120.6 mg
  • Vláknina 4629 mg
  • Vitamín A 4629 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zeleninu očistíme a pokrájíme na delší tenké nudličky. Vodu smícháme s octem a solí a uvedeme k varu.

  • 2

    Mrkev a celer necháme 5 minut povařit ve vroucím nálevu, poté vyjmeme, přelijeme studenou vodou a dáme stranou. Nálev opět uvedeme k varu, odstavíme z plotny a necháme v něm nabobtnat rýžový papír.

  • 3

    Pláty rýžového papíru potřeme křenem wasabi, naplníme zeleninou a pevně srolujeme. Závitky necháme hodinu odležet v chladu, poté servírujeme šikmo překrojené.

Komentáře k receptu