Zeleninové závitky z rýžového papíru
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 110 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 104 g
- Sodík 654 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 1.2 mg
- Draslík 120.6 mg
- Vláknina 4629 mg
- Vitamín A 4629 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.2 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zeleninu očistíme a pokrájíme na delší tenké nudličky. Vodu smícháme s octem a solí a uvedeme k varu.
-
2
Mrkev a celer necháme 5 minut povařit ve vroucím nálevu, poté vyjmeme, přelijeme studenou vodou a dáme stranou. Nálev opět uvedeme k varu, odstavíme z plotny a necháme v něm nabobtnat rýžový papír.
-
3
Pláty rýžového papíru potřeme křenem wasabi, naplníme zeleninou a pevně srolujeme. Závitky necháme hodinu odležet v chladu, poté servírujeme šikmo překrojené.