Zapékané žampiony se zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 202 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 15 g
- Sodík 81 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 12 mg
- Draslík 1013.5 mg
- Vláknina 9481.3 mg
- Vitamín A 9481.3 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 34.4 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Houby očistíme a oddělíme kloboučky od nožiček. Zeleninu omyjeme a pokrájíme na drobné kousky. Cibuli a česnek oloupeme a pokrájíme najemno. Z toastového chleba okrájíme kůrky.
-
2
Olej rozpálíme a osmahneme na něm cibuli, česnek a pokrájenou zeleninu. Osolíme a opepříme.
-
3
Plátky chleba osmahneme na suché pánvi, poté přendáme na plech, navrch položíme klobouky hub, na každý dáme kousek másla a necháme péct při 180°C 4 minuty. Potom vyjmeme z trouby, klobouky hub naplníme zeleninovou směsí a necháme opět zapékat ještě 12 minut.