Rožněná štika s bylinkami a zeleninou po řecku

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 2 ks Bylinky čerstvé - svazek
  • 2 ks Citrony
  • 4 ks Cibule
  • 1 hrst Rajčata Cherry
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 kg Štika obecná
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 200 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 99 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 100 mg
  • Draslík 281.8 mg
  • Vláknina 9569.8 mg
  • Vitamín A 9569.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 51.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vykuchanou rybu očistíme, nařízneme vně podél páteře a dovnitř dáme petržel, bazalku a rozmarýn. Přidáme plátky citronu a jednu cibuli.

  • 2

    Rybu potřeme olejem, pokapeme citronovou šťávou, posypeme nasekanými bylinkami, ochutíme solí a pepřem, zabalíme do alobalu a grilujeme cca 30min.

  • 3

    Rajčata a zbylou cibuli také zlehka opečeme.

Komentáře k receptu