Ovarové maso s jablkovým křenem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 691 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 52 g
- Sodík 421 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 293.5 mg
- Vláknina 7707.5 mg
- Vitamín A 7707.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 42.3 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a omyté maso vložíme do vroucí osolené vody, přidáme pepř, oloupanou cibuli a zvolna vaříme asi 90 minut.
-
2
Uvařené maso vyjmeme z vývaru a po vychladnutí vykostíme. Nakrájíme na porce a zalijeme částí vývaru, ve kterém maso před podáváním krátce povaříme.
-
3
Oloupaná, na kousky nakrájená jablka podusíme doměkka a prolisujeme sítem. Vmícháme nastrouhaný křen, ochutíme octem, cukrem a zředíme trochou vývaru.