Malinový rosol

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 500 g Maliny
  • 200 g Cukr krupice
  • 30 g Želatina
  • 0.7 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 227 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 19 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 52 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 152.8 mg
  • Vláknina 13000 mg
  • Vitamín A 13000 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.2 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maliny opláchneme, rozmačkáme a prolisujeme přes hustý cedník. Želatinu rozpustíme ve vodě a pozvolna zahříváme, až zprůhlední, horkou vmícháme do malinového protlaku, přidáme cukr a trochu vody a důkladně rozmícháme. Do poháru dáme pár čerstvých malin, zaliujeme rosolem a dáme vychladit. Podáváme jako osvěžující občerstvení.

Komentáře k receptu