Portugalský salát ze zelených paprik

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Paprika zelená
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 5 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný červený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 122 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 202 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 440.4 mg
  • Vláknina 8566.3 mg
  • Vitamín A 8566.3 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 201 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Papriky omyjeme, osušíme a po všech stranách opečeme na grilu nebo v silně vyhřáté troubě, aby na slupce byly bublinky. Papriky prudce zchladíme pod studenou vodou a oloupeme. Rozpůlíme je, očistíme a nakrájíme na nudličky.

  • 2

    Papriky upravíme na mísu, pokapeme olivovým olejem, vinným octem a přikryté necháme asi 1 hodinu v chladu odpočinout.

  • 3

    Salát podle chuti osolíme, opepříme a podáváme.

  • 4

    Můžeme doplnit čerstvým bílým chlebem.

Komentáře k receptu