Portugalský salát ze zelených paprik
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 122 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 9 g
- Sodík 202 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 440.4 mg
- Vláknina 8566.3 mg
- Vitamín A 8566.3 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 201 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Papriky omyjeme, osušíme a po všech stranách opečeme na grilu nebo v silně vyhřáté troubě, aby na slupce byly bublinky. Papriky prudce zchladíme pod studenou vodou a oloupeme. Rozpůlíme je, očistíme a nakrájíme na nudličky.
-
2
Papriky upravíme na mísu, pokapeme olivovým olejem, vinným octem a přikryté necháme asi 1 hodinu v chladu odpočinout.
-
3
Salát podle chuti osolíme, opepříme a podáváme.
-
4
Můžeme doplnit čerstvým bílým chlebem.