Hruškový salát s vanilkovým krémem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 205 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 7 g
- Sodík 36 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 158.1 mg
- Draslík 140.1 mg
- Vláknina 7280 mg
- Vitamín A 7280 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.6 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 620.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté hrušky nastrouháme nahrubo a zakapeme citronovou šťávou, aby nezhnědly. V hrnci ohřejeme mléko, do vlažného vsypeme a důkladně rozmícháme vanilkový puding, povaříme. Žloutky utřeme s cukrem a vanilkovou trestí, přilijeme uvařený pudink a důkladně vymícháme do krémové konzistence. Nastrouhané hrušky vrstvíme v misce nebo poháru s vanilkovým krémem, podáváme vychlazené.