Směs pro všední dny
Suroviny
- 400 g Rajčata
- 400 g Cizrna konzervovaná
- 2 kávová lžička Koriandr mletý
- 2 kávová lžička Kmín celý
- 1 kávová lžička Kurkuma
- 1 kávová lžička Garam masala
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Lilek
- 2 ks Cuketa
- 1 ks Cibule
- 1 ks Chilli paprička
- 2 stroužek Česnek
- 3 dl Vývar zeleninový
- 1.5 dl Smetana 33% (šlehačka)
- 6 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Máta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 441 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 28 g
- Sodík 860 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 42 g
- Cholesterol 42.6 mg
- Draslík 863.6 mg
- Vláknina 19236.6 mg
- Vitamín A 19236.6 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 37 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Stopky lilku odřízneme a pokrájíme na kostičky. Cukety očistíme a nakrájíme.
-
2
V pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm lilek, pokrájenou cibuli, česnek, cukety a chilli papričky. Vmícháme kmín, koriandr, kurkumu, garam masalu a povaříme 30 vteřin. Přidáme nasekaná rajčata, sůl, pepř a vývar. Povaříme 10 minut, poté přidáme okapanou cizrnu a dalších 5 minut povaříme.
-
3
Přimícháme nasekanou mátu a smetanu a zahřejeme.
-
4
Podáváme horké.