Vepřová plec na kari s rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 544 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 43 g
- Sodík 311 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 106.5 mg
- Draslík 904.6 mg
- Vláknina 5894 mg
- Vitamín A 5894 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.9 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V kastrole na rozehřátém oleji osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Vmícháme kari koření, přidáme 2 oloupaná, na plátky nakrájená rajčata a chvíli podusíme.
-
2
Omyté maso nakrájíme na kostky a přidáme do základu. Osolíme a dusíme doměkka. Během dušení maso podle potřeby podléváme horkou vodou.
-
3
K měkkému masu přidáme zbylá nakrájená rajčata a ještě chvíli vše podusíme.
-
4
Vhodnou přílohou je dušená rýže nebo tmavý chléb.