Vepřová plec na kari s rajčaty

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Vepřová plec
  • 500 ml Voda pitná
  • 50 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1.5 kávová lžička Kari koření
  • 2 ks Cibule
  • 8 ks Rajčata
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 544 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 311 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 106.5 mg
  • Draslík 904.6 mg
  • Vláknina 5894 mg
  • Vitamín A 5894 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.9 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V kastrole na rozehřátém oleji osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Vmícháme kari koření, přidáme 2 oloupaná, na plátky nakrájená rajčata a chvíli podusíme.

  • 2

    Omyté maso nakrájíme na kostky a přidáme do základu. Osolíme a dusíme doměkka. Během dušení maso podle potřeby podléváme horkou vodou.

  • 3

    K měkkému masu přidáme zbylá nakrájená rajčata a ještě chvíli vše podusíme.

  • 4

    Vhodnou přílohou je dušená rýže nebo tmavý chléb.

Komentáře k receptu