Pečené hřiby s bylinkovo-vínovou marinádou
Suroviny
- 20 g Mandle
- 600 g Hříbky čerstvé
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Kmín drcený
- 1 kávová lžička Tymián čerstvý
- 5.5 kávová lžička Pepř 4 barev
- 2 stroužek Česnek
- 1 dl Víno bílé
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 0.5 polévková lžíce Pažitka
- 0.5 polévková lžíce Citronová šťáva
- 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 218 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 14 g
- Sodík 110 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 12 mg
- Draslík 767.3 mg
- Vláknina 13697.5 mg
- Vitamín A 13697.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.7 mg
- Vitamín E 2.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očistíme česnek a nadrobno pokrájíme. Pažitku, tymián a 1/2 petrželky drobně pokrájíme, 2/2 petrželových lístků odložíme na ozdobu.
-
2
V teflonové pánvi nasucho dozlatova opražíme loupané mandle.
-
3
V pánvi rozpálíme slunečnicový olej s máslem. Hříbky restujeme s česnekem přibližně 2 minuty dozlatova z každé strany. Hříbky pak osolíme, posypeme drceným kmínem a čerstvě pomletým pepřem 4 barev, pokapeme citronovou štávou, přilijeme bílé víno a krátce, asi 4-5 minut, povaříme.
-
4
Hříbky narovnáme na větší plochou mísu. Výpek zredukujeme, přimícháme bylinky a hříbky vínovou marinádou polijeme. Ozdobíme opraženými mandlemi, snítkami petrželky a podáváme.