Kuře pečené s oreganem a bramborami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 2 g Sůl
  • 1000 g Kuře
  • 100 ml Olej olivový
  • 50 ml Voda pitná
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 kg Brambory
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Oregano sušené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 904 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 63 g
  • Sodík 394 mg
  • Bílkoviny 53 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 187.5 mg
  • Draslík 1511.2 mg
  • Vláknina 12765.2 mg
  • Vitamín A 12765.2 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.3 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí maso opláchneme, osušíme a rozporcujeme. Potom přidáme l lžičku soli a necháme půl hodiny uležet.

  • 2

    Oloupané brambory nakrájíme na silnější kolečka nebo půlměsíčky a přidáme ke kuřeti. Dosolíme druhou lžičkou soli, dochutíme pepřem a oreganem.

  • 3

    Olivový olej smícháme s citrónovou šťávou a 50 ml vody a maso tím zalijeme.

  • 4

    Dáme do středně vyhřáté trouby a pečeme čtvrt hodiny. Potom teplotu snížíme na 180 °C a ještě hodinu dopékáme. Během pečení podléváme šťávou. Kuře musí být křupavé a brambory měkké.

Komentáře k receptu