Okurkový salát s ředkvičkou a hráškem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 117 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 3 g
- Sodík 108 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 617.6 mg
- Vláknina 8974 mg
- Vitamín A 8974 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.3 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hrášek povaříme v mírně osolené vodě 2-3 minuty. Scedíme a propláchneme studenou vodou.
-
2
V misce smícháme ocet s cukrem, sójovou omáčkou, sezamovým olejem a solí.
-
3
Ve větší míse promícháme hrášek, oloupané, na tenké plátky nakrájené okurky, omyté, na plátky nakrájené ředkvičky a připravenou zálivku.
-
4
Hotový salát posypeme opraženým sezamem.